Història d'Audenis (6) Audenis i Moeck una antiga relació




El primer contacte que la casa Audenis va tenir amb la firma Moeck va ser a la fira de Frankfurt el febrer de 1963.
El Sr. Josep Audenis es va parar a un petit estand on s'exposaven flautes de bec i allà estava el Dr. Hermann Moeck assegut esperant possibles compradors, així va començar una relació que duraria molts anys.


Al nostre país no s'utilitzaven a penes aquests tipus de flautes fora dels ambients excursionistes, en vam comprar unes quantes i així va començar tot.

Les escoles van començar a utilitzar aquestes flautes junt amb els mètodes Orff i es van començar ha organitzar cursets i a poc a poc es va anar estenent l'ús d'aquest instrument, no tan sols a Catalunya sinó també a Espanya.

Fàbrica Moeck anys 60

En aquesta època vam ser els únics que importàvem i veníem aquestes flautes, arribant a importar-ne grans quantitats.
El Dr. Moeck ens va oferir anar a la seva fàbrica a Celle (Alemanya), per tal d'aprendre a fer el manteniment de les flautes.
Un estiu, el Sr. Audenis hi va anar personalment i durant tres setmanes va aprendre a fer les reparacions fins i tot va arribar a fer el block, agraint molt el tracte rebut durant aquest aprenentatge.

 En aquesta època començàvem a fer reunions d'aficionats a la flauta de bec fins al punt de crear l'Associació Musical Block


=====================================================================
El primer contacto que la casa Audenis tuvo con la firma Moeck fue en la feria de Frankfurt en febrero de 1963.
El Sr. Josep Audenis se paró en un pequeño estand donde se exponían flautas de pico y allá estaba el Dr. Hermann Moeck sentado esperando posibles compradores, así empezó una relación que duraría muchos años.
En nuestro país no se utilizaban apenas estos tipos de flautas fuera de los ambientes excursionistas, compramos unas cuántas y así empezó todo.
Las escuelas empezaron a utilizar estas flautas junto con los métodos Orff y se empezaron ha organizar cursillos y pco a poco se fue extendiendo el uso de este instrumento, no tan solo en Cataluña sino también en España.
En esta época fuimos los únicos que importábamos y vendíamos estas flautas, llegando a importar grandes cantidades.
El Dr. Moeck nos ofreció ir a su fábrica a Celle (Alemania), para aprender a hacer el mantenimiento de las flautas.
Un verano, el Sr. Audenis fue personalmente y durante tres semanas aprendió a hacer las reparaciones incluso llegó a hacer el block, agradeciendo mucho el trato recibido durante este aprendizaje.
En esta época empezábamos a hacer reuniones de aficionados a la flauta de pico hasta el punto de crear la Asociación Musical Block.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Compromiso de calidad de Alexander

LefreQue™ sound bridges ©